Patrimoni Històric

 

Des de la Plataforma per a la Defensa del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona, volem presentar-nos al col·lectiu de Bombers de Barcelona i simpatitzants, com la unió de totes les associacions actives de Bombers de Barcelona amb l'unic objectiu de vetllar per la conservació del patrimoni d'una institució que supera ja els 180 anys d'història, així com el de l'execució de l'ambiciós projecte del Parc de la Prevenció.

L'Agrupació Cultural i Esportiva, el Cau del Jubilat, la Plataforma Bombers Barcelona, i els sindicats UGT i CCOO Bombers, es van unir al novembre de 2009, per formar la aquesta plataforma coincidint amb la imminència de l'enderroc del emblemàtic Parc Central del carrer Provença, on a part de la dramàtica pèrdua del propi edifici (únic a tota Espanya, concebut al 1932), perillava la col·lecció de vehicles i peces històriques que amb tant d'esforç i dedicació, havien aconseguit preservar un grapat de companys del cos.

Perdut el Parc Central, els esforços es varen concentrar en recuperar un parc de encara més valor històric, el més antic construït a Espanya amb la finalitat d'us de parc de bombers, el Parc del Poble Sec. El propi ajuntament, havia cedit l'edifici a Ensenyament per a que l'escola Jacint Verdaguer, pogués créixer, reformant l'edifici i adaptant-lo a les seves necessitats.

Anys d'esforços i dedicació, es varen traduir en la consecució dels nostres objectius: Es va recuperar i catalogar el Parc del Poble Sec, aconseguint que l'Escola Jacint Verdaguer creixés en un solar annexe de Fira de Barcelona, es va catalogar la col·lecció històrica, allotjant-la en el Parc de la Vall d'Hebrón, es va aconseguir tirar endavant el projecte del Parc de la Prevenció (actualment en fase d'execució), i s'ha generat un grup de treball permanent, la divisió de restauració i conservació de vehicles. Aquest actiu grup, a part de treballar directament amb els vehicles, representa a bombers en tots aquells actes en els quals som convidats, com a diverses desfilades dels 'Tres Tombs' arreu de Catalunya.

Des de la PDPHBB, continuem treballant dia a dia per seguir avançant. La plataforma està constituïda per bombers com tú, amb la il·lussió com a punta de llança.
Si creus que val la pena sumar-te a aquesta gratificant tasca, només tens que afegir-te a qualsevol dels grups de treball. T'hi esperem!!

    fisiocat-xs      travesa-xs1 logo-copy  logo cermasa 300 registrada  Logo-Casco-Antiguo