Patrimoni Històric

Des de la Plataforma per a la Defensa del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona volem presentar-nos al col·lectiu de Bombers de Barcelona i simpatitzants com la unió de totes les associacions actives de Bombers de Barcelona que tenen l’objectiu de vetllar per la conservació del patrimoni d’una institució que supera ja els 180 anys d’història.

L’Agrupació Cultural i Esportiva, el Cau del Jubilat, la Plataforma Bombers Barcelona, i els sindicats UGT i CCOO Bombers es van unir al novembre de 2009 per formar aquesta plataforma coincidint amb la imminència de l’enderroc de l’emblemàtic Parc Central del carrer Provença on, a més de la dramàtica pèrdua del propi edifici (únic a tota Espanya, concebut al 1932), també perillava la col·lecció de vehicles i peces històriques que amb tant d’esforç i dedicació havien aconseguit preservar un grapat de companys del cos.

Perdut el Parc Central, els esforços es varen concentrar en recuperar un parc d’encara més valor històric, el Parc del Poble Sec, el més antic construït a Espanya amb la finalitat d’ús de parc de bombers. El propi Ajuntament havia cedit l’edifici a Ensenyament i l’havia reformat per a que l’escola adjacent pogués créixer.

Anys d’esforços i dedicació es van traduir en la consecució dels nostres objectius: Es va recuperar i catalogar el Parc del Poble Sec (aconseguint que l’Escola Jacint Verdaguer creixés en un solar annexe de Fira de Barcelona) i es va catalogar la col·lecció històrica (allotjant-la en el Parc de la Vall d’Hebron). Es va aconseguir tirar endavant el projecte del Parc de la Prevenció i s’ha generat un grup de treball permanent: la divisió de restauració i conservació de vehicles. Aquest actiu grup, a part de treballar directament amb els vehicles, representa a bombers en tots aquells actes en els quals som convidats: la Cursa de Bombers, la Milla Nàutica o diverses desfilades dels “Tres Tombs” arreu de Catalunya.
Com a projectes més recents hem finalitzat les restauracions del Bt-7, la Eg-1 o la bomba de vapor Merryweather.

Des de la PDPHBB continuem treballant dia a dia per seguir avançant. La plataforma està constituïda per bombers i bomberes com tú, amb la il·lusió com a punta de llança.
Si creus que val la pena sumar-te a aquesta gratificant tasca, només has d’afegir-te a qualsevol dels grups de treball. T’hi esperem!!

COM SER SOCI

Per Estatuts de la nostra associació qualsevol soci de l’ACE, els Sindicats o el Cau del Jubilat són socis de ple dret de la Plataforma de Defensa del Patrimoni Històric de Bombers de Barcelona, i a més, de forma completament gratuïta.

Contacte

MAIL:
pdphbb@gmail.com

TELÈFON:
Pere Gonzalez 677707833

Facebook
Instagram

CALENDARI
D’ACTIVITATS

L’activitat de la nostra associació no para mai, per això constantment necessitem gent que ens doni un cop de mà. El primer dimecres de cada mes és el dia oficial de convocatòria de reunió ordinària i ens trobem tots al Parc de la Vall d’Hebron.

GALERIA
DE FOTOS