Qui Som?

Tal i com queda reflectit als seus estatuts, l’Agrupació Cultural i Esportiva dels Bombers de Barcelona (ACE) és una associació de caràcter no lucratiu que té com a objectius entre els seus associats i associades promoure tot tipus d’activitats culturals, fomentar la pràctica de l’esport així com promoure i recolzar accions socials i d’ajuda humanitària. Amb aquest esperit, doncs, es va crear l’ACE l’any 1962. Aquesta s’encarrega d’organitzar i promoure les activitats proposades pels socis o per la pròpia Junta, sempre que siguin viables i interessants pel col·lectiu.

El funcionament de l’ACE es regeix pels principis democràtics i representatius, sent l’Assemblea General la màxima autoritat, on tots els socis i sòcies poden exercir el seu dret de vot per a decidir i prendre partit en l’associació. I per tal que tot això funcioni entre assemblees, l’ACE consta d’una Junta Directiva i d’una sèrie de “Seccions” que recullen els interessos dels socis en diversos camps, tant esportius com culturals. En aquest sentit, actualment existeixen les següents seccions: Atletisme, Ciclisme, Esports Específics, Fotografia i Viatges, Futbol, Golf, Motociclisme, Muntanya, Activitats Subaquàtiques, Surf, Vela Nàutica, Voleibol, Conservació del Patrimoni Històric, la Kulturala i una secció anomenada Bombers Solidaris que de forma general treballa amb totes les altres seccions.

La major part dels socis i sòcies de l’ACE pertanyen, o ho han fet, al cos de Bombers de Barcelona, però també hi ha familiars i amics d’aquests, ja que no es tracta d’una associació tancada a ningú. Actualment, l’ACE compta amb més de 700 socis.

ACTIVITATS
DESTACADES

– Festa de Reis
– Festa del Patró
– Concurs Literari
– Milla Nàutica Solidària
– Cursa de Bombers de Barcelona
– Marxes cicloturistes
– Cursos de submarinisme i sortides a diferents llocs d’immersió.
– Viatges de surf.
– Participació en campionats de futbol, en curses atlètiques, en curses de muntanya, etc.
– Sortides d’esquí de muntanya, barrancs, escalada, etc.
– Sortides en moto
– Activitats de caire cultural com les passejades per Barcelona
– Bombers Solidaris: Campanyes solidàries de recollida de joguines, donació de sang, recapte pel Banc dels Aliments i recol.lecta de diners per a donar a diferents ONG’s.

Què
Oferim?

D’altra banda, l’ACE i les seves seccions també s’encarreguen de comprar material per a que pugui ser utilitzat pels seus socis i sòcies: material d’escalada, d’esquí, de barrancs, taules de paddle surf, eines per al manteniment de les bicicletes, accessoris fotogràfics i de viatges, etc.

Darrerament, també s’ha participat econòmicament en la millora de les instal·lacions esportives dels parcs de bombers, amb la construcció de dos rocòdroms als parcs de Montjuïc i Vall d’Hebron i la construcció d’un campus d’escalada al parc de Sant Andreu.

L’ACE també paga el Movistar Plus (antic Canal +) a tots els parcs de Barcelona, i així bomberes i bombers poden gaudir dels documentals, els partits de futbol i les curses de motos.

També es col.labora amb la secció que s’encarrega del manteniment del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona donant diferents partides econòmiques per tal de poder dur a terme la restauració de diversos vehicles antics del servei.

A nivell humanitari, l’ACE ha fet donatius per a projectes de construcció de pous al Senegal, d’un dispensari a Hondures, d’ajuda humanitària al Nepal després dels terratrèmols i a Grècia per a la crisi dels refugiats.

En resum podríem dir que l’ACE és una eina de cohesió i dinamització de tot el cos de Bombers de Barcelona, amics i familiars inclosos, i que ens ajuda a promoure els valors de l’esport, la cultura, l’amistat i la solidaritat

Com ser soci

Si vols formar part d’aquesta gran família pots fer-te soci aquí!

(No és indispensable ser personal de bombers per fer-se soci de l’ACE. Tothom hi és benvingut!).

Com fer una secció nova

Per fer una secció nova us heu de posar en contacte amb la junta i seguir els pasos i REQUISITS establerts.

Contacte

Per a qualsevol dubte o aportació pots posar-te en contacte amb nosaltres escrivint a:  junta@acebombersbcn.cat

Junta
Directiva

Aquests són els seus representants:

  • Vicenç Bonjoch (Torn B Montjuic)  –   President
  • Lluis Bara (Torn D Llevant)            –   Vicepresident
  • Carlos Garcia (Torn B Montjuic)    –   Vocal
  • Raul Montoro (Torn D Llevant)      –   Vocal
  • Carlos Luis (Torn D Llevant)         –    Secretari
  • Mario Puerta (Torn B Llevant)       –    Tresorer

Material ACE (veure resum)

 

RESUM MATERIAL I PROJECTES – Veure

Material reparació BICICLETES – Veure

Material reparació ESQUÍS – Veure

Material de FOTOGRAFIA I VIATGES – Veure

Material PADDLE SURF – Veure

Material de BÀDMINTON

  • Disponible als parcs de l’Eixample i Sant Andreu

Equips de ràdio portátils – Veure

Material de VELA – Veure

Material de Crossfit – Parc de Montjuic – Veure

Equips de música – Parc de Llevant – Veure

Equips de música – Parc de ZF- Veure

Canastes de Basquet – Parc de Sant Andreu i Llevant

Rocòdrom – Parc de Vall d’Hebron i Montjuic

Material pel gimàs de Sant Andreu – Veure

 

* Aquests materials han sigut iniciatives de projectes presentats a l’ACE a diferents convocatòries. Aquests són els criteris a tenir en compte per presentar un projecte.

També es té en compte la quantitat de voluntaris que aporta cada secció a les diferents activitats que organitzem. Aquestes són les tasques que es consideren voluntariat.

RESPONSABLES
ACE ALS PARCS
DE BOMBERS

Tots els parcs de bombers tenen un responsable ACE per torn al qual us podeu dirigir si teniu qualsevol dubte o si voleu adquirir productes del nostre marxandatge.
(Consultar l’arxiu adjunt)

ACTES ASSEMBLEES