— Parapent

Introducció

La secció de parapent és la secció més nova de l’ACE. Es tracta d’un esport molt jove nascut als Alps a finals dels anys 70, quan paracaigudistes francesos van començar a enlairar-se des de muntanyes en comptes de saltar d’un avió. Des d’aquests primers planejos de pocs metres, l’esport no ha deixat d’evolucionar fins al punt que avui dia es realitzen vols de més de 500km.

Aquesta secció neix amb la idea de fomentar la pràctica del parapent en totes les seves modalitats, com poden ser el vol de distància, el vol bivac, el vol acrobàtic, caminar i volar… La nostra intenció és fomentar la pràctica d’aquest esport oferint xerrades formatives, compartint material per a la formació de pilots, equipant enlairaments amb estacions meteorològiques o fent sortides a diferents zones de vol per a tots els nivells.

La secció és oberta per a persones de dins i fora del Cos de Bombers i Bomberes de Barcelona, anima’t i contacta’ns!

Com fer-se soci

 

Per fer-se soci/a de la secció de parapent cal ser soci/a de l’ACE Bombers de Barcelona (20 euros l’any). El preu per ser soci/a de la secció de parapent és de 30 euros anuals (a més dels 20€ de l’ACE).

Si vols fer-te soci/a envia un correu a acebombersparapent@gmail.com o escriu un whatsapp al telèfon 647612669 (Santiago Gutierrez).

Recursos pel parapentista


GPS i tracks

 • XContest: La eina de cerca de vols és perfecta per buscar vols a una zona desconeguda. Els mapes són molt intuïtius i informatius (molts noms de muntanyes :-). Molt bo també per pujar els teus tracks de vol, revisar-los, compartir-los i competir.
 • Paragliding Logbook: Està molt bé per pujar els teus tracks i veure’ls en 2D o en 3D. Et fa un video del vol també. I la pàgina també té un simulador amb moltes zones de vol mapejades que no està malament per practicar.
 • Paragliding map: Aplicació pel mòbil interessant per buscar zones de vol.
 • Xctrack: Un bon ordinador de vol al mòbil. Genial per gravar el teu vol i pujar-lo a l’xcontest de manera fàcil.
 • Oruxmaps / Mapas de España: Et farà de GPS pel mòbil. Mapas de España és la mateixa aplicació però
  sense pagar (l’oruxmaps només es paga un cop). Ideal per seguir un track o per gravar-lo. Amb les rutes de wikiloc, lo ideal és obrir-les amb el navegador (no amb l’aplicació de wikiloc, a no ser que la paguis), descarregar-te la ruta dessitjada i un cop baixada obrir-la amb l’oruxmaps. Molt ràpid de fer amb el mòbil un cop t’acostumes.
 • Maps.me: Aquesta app de mapes està molt bé perquè té mapejats un munt de caminets i és capaç de fer la navegació des de qualsevol lloc de la muntanya, com si fossis un cotxe amb un TomTom… però a la muntanya!

Meteo

 • Mapa de fronts: Està bé per veure un mapa d’isobares amb anticiclons i borrasques i fer-se una idea del panorama general.
 • Meteo parapente: Una de les webs més consultades per saber direcció i força del vent, sostre tèrmic i més coses. app android
 • Windy: Web generalista per saber com va el vent i el temps. app android
 • Paraglidable: Et dóna una estimació de les probabilitats de volar un dia a un lloc determinat. I també les probabilitats de fer cross. app android
 • Tolomet: App per veure l’estat de balisses meteorològiques en temps real, amb gràfiques també.
 • Radar de pluja: Que ens mullarem??

Tutorials en línia

 • Raúl Rodríguez: Tutorials per començar i progressar amb el parapent, de part de un dels més grans de l’acrobàcia, quasi fundador de la disciplina.
 • Théo de Blic: Tutorials una mica avançats (i en anglés) d’un dels cracks de l’Acro actual
 • Fly with Greg: Una mica de tot, en anglés, està curiós.

Material

 • Wallapop: Per comprar i vendre equip.
 • Parapente de segunda mano: Grup de facebook on la gent penja especificament material de parapent.
 • Para-test: Per saber els resultats de la teva equipació als tests d’homologació (EN-A/B/C….). Així sabràs si la teva vela EN-C ho és només en un test determinat, dels molts que els hi fan, o en quasi tots.

Assegurances

 • FAC (Federació Aèria Catalana): La de la federació, cobreix esports aeris i, especialment si competeixes, imprescindible. Cobertura ilimitada a nivell nacional als centres concertats o a la sanitat pública en cas de urgència vital.Només et cobreix a events i competicions organitzades per la federació, no si estàs volant pel teu compte (sobre el paper…). I un limit de 9000€ a l’estranger (només si la FAC organitza algo a l’estranger, entenc). Et costarà uns 165€ / any.
 • AVLE (Asociación de Vuelo Libre Española): Cobreix gairebé tots els esports que et puguis imaginar. Cobertura ilimitada als centres concertats i de només 1200€ fora d’aquests. 6000€ per rescat. És de cobertura mundial però d’àmbit nacional, el que vol dir que si tens un accident fora d’Espanya et cobrirà l’assistència, però a Espanya als centres concertats. Si t’han de traslladar o assistir fora, això no quedaria cobert (fora dels 1200€, entenc) i, si ho volem tenir, haurem de contractar una altra assegurança que ho faci. Et costarà uns 108€ / any.