Comencen els reptes solidaris de la Cursa de Bombers

Sabem que molta gent fa de voluntària a entitats del vostre poble o ciutat, i que molts feu difusió d’iniciatives ambientals, mèdiques o socials, així que des de Bombers Solidaris volem ajudar-vos a recollir diners per totes aquestes finalitats. A través de la Fundació www.migranodearena.org, tots els que correu amb equip d’intervenció o amb roba esportiva, podreu crear un “repte” amb un objectiu econòmic a favor de l’entitat que vulgueu.
Hem demanat a la Fundació que creï un “esdeveniment Cursa de Bombers”.

Hi haurà dos incentius, un podi solidari per les 5 persones (bombers/es i gent del carrer), que més diners aconsegueixin per als seus reptes i després una aportació econòmica extra per a tots els reptes dels Bombers de Barcelona, que sortirà directament del pressupost de Bombers Solidaris.

Els 5 guanyadors/es rebran una aportació econòmica extra que sortirà del donatiu voluntari d’1€, 3€ o 5€ que podeu fer tots quan us apunteu a la Cursa. El 26 d’Octubre a les 20:00h, es tancarà el podi, i es repartiran a raó 1000€-750€-600€-400€-250€ del 1er fins al 5è. Al final de la Cursa hi haurà un acte i es farà l’entrega simbòlica.

Com que volem que participeu i volem que tingueu motius per esforçar-vos en buscar donatius, Bombers Solidaris destinarà 5.000€, dels diners recollits amb el calendari d’època (2018) i amb la venda de marxandatge a millorar les donacions que rebin els reptes dels Bombers de Barcelona.
Per aquest motiu, per cada 10€ que aconseguiu de donatiu per la vostra causa, nosaltres posarem 5€ al final de tot el procés, quan es tanquin els reptes, una setmana després d’acabar la cursa. (1)

L’objectiu és que cada bomber pugui fer visible alguna entitat amb la que col·labori i recollir diners per aquesta causa. A nosaltres això ens permet conèixer què motiva als companys/es i entre tots fer una cursa més solidària. Els organitzadors de la cursa ens ajudaran a fer difusió a les xarxes socials de tots els reptes i ens donaran suport d’edició gràfica si ens cal però vosaltres, i l’entitat a la que ajudeu, també us haureu de mobilitzar per aconseguir donatius i fer conèixer el projecte.

Esperem que sigui motivador i que esgoteu els 5.000€ !

Per crear el “repte” us haureu de dirigir a la pestanya de “crear repte”, fer click a esdeveniments
esportius, cercar la Cursa de Bombers de Barcelona i seguir els passos que s’especifiquin.
Una vegada creat podreu fer un seguiment de com us està anant.

(1) – Aquests diners extra no comptaran per al podi solidari. El donatiu màxim total entre tots els reptes serà de 5.000€ així que, si els reptes superessin els 10.000€ de donatius, acabaríem repartint aquests 5.000€ proporcionalment entre cada repte segons el recaptat per cadascun d’ells.

PREGUNTES FREQÜENTS

1. Què implica crear un repte? Què necessito?

Has de registrar-te a la web de www.migranodearena.org, entrar a l’esdeveniment Cursa de Bombers i buscar la teva entitat. Hauràs de posar una descripció de perquè vols els diners i marcar un objectiu econòmic. Seria bo afegir alguna fotografia i/o vídeo.

2. Totes les entitats poden rebre diners de Mi grano de arena?

Sí. Si la teva entitat no surt a la web, ells la poden introduir en amb un breu procés. Han de ser sense ànim de lucre i estar al registre d’entitats de la Generalitat o d’Espanya. Haureu de presentar documentació acreditativa.

3. Què passa si no arribo l’objectiu que he marcat en el repte?

No passa res. Quan crees un repte marques un objectiu econòmic que vols aconseguir, a vegades té un objectiu clar (comprar una cadira adaptada, ajudar a construir una escola, comprar ordinadors,
investigació mèdica…) i a vegades simplement té una ajuda pel seu funcionament diari. Recomanem marcar objectius petits ja que la web permet anar-los augmentant si aneu aconseguint uns bons ingressos. Tot i això, l’entitat rebrà els diners que recolliu (menys un 5% de comissions varies), siguin 10€ o 2.000€. L’entitat cobra a final de cada mes fins al final del repte que finalitza una setmana després d’acabar la Cursa.

4. Les donacions tenen desgravació fiscal?

Sí. La gent que faci donatius al vostre repte tindrà una desgravació del 75% dels primers 150€ i
d’un 30% del que sobrepassi. (Els 150€ són sobre el total de donatius que fas a fundacions i entitats
d’utilitat pública). O sigui, a la declaració l’estat et torna 75€ d’un donatiu de 100€, et surt
quasi gratuït, val molt la pena aprofitar els 150€ primers.

Deixa un comentari