CRÒNICA JOCS MUNDIALS CHENGDU 2019

El passat agost de 2019 es van celebrar a la ciutat xinesa de Chengdu els World Police and Fire Games, els Jocs Mundials de Policies i Bombers. Com molts sabeu, es tracta d’un event bienal que acull vora quinze mil atletes de gairebé tot el mon. Aquesta era la primera vegada que un país asiàtic els acollia i no van decebre

Aquí podeu veure l’espectacular vídeo que resumeix l’experiència:

https://www.youtube.com/watch?v=nEWwgo5rbt4

Les primeres impressions van ser espectaluras. Fileres infinites de voluntaris que acompanyaven i assistien els atletes des del moment en que arribaven a l’aeroport. A la fira de l’atleta disposaven de qualsevol necessitat, des de una tarjeta de telèfon xinesa, vals de transport i atraccions turístiques gratuïtes o un carnet de conduïr xinès provisional.

La cerimònia d’inauguració també va ser un autèntic espectacle, amb el Shuangliu Sports Center totalment ple i tota mena d’arts escèniques per homenatjar als cossos de seguretat, acabant amb la participació del mateix Jackie Chang, padrí d’aquests jocs.

El primer a competir va ser David Ojeda. La prova era el Ultimate Firefighter, una competició duríssima on es fan 4 circuits d’habilitats bomberils, vestit amb jaquetó i casc de bomber. A la duresa habitual se li afegien uns 40º a les 3 de la tarde. Tot i la duresa extrema de les condicions, David va fer unes marques boníssimes assolint la cinquena posició de la seva categoria.

http://www.chengdu2019wpfg.com/uploads/pdf/Results_Book_Ultimate_Fire_Fighter.pdf

El dia següent Carlos Luis anava fins a Jintang Hill, on tenia lloc la cronoescalada de bici de carretera. Un recorregut molt curtet, 2’6 kms de pujada, 7 minuts de pedalar a tot lo que dona el cos i treure el cor per la boca. Van tenir els seus fruits: el bronze a la categoria 30-35 anys, primera medalla per la nostra delegació

El mateix dia, David Ojeda, encara afectat per la duresa del dia anterior, anava al TCA (Toughest Competitor Alive – L’home més dur del mon), una altra de les proves més dures d’aquests jocs. Es tracta de 8 proves molt diferents entre elles que es duen a terme durant tot el dia i busquen a l’atleta més complet.

                                                     Cross de 5 mil                              Pujar la corda

                                                     Llançament de pes                     Press de banca

                                                     100 m llisos                                  Dominades

                                                     100 m lliures natació                 Pista americana

En David, com ens té acostumats, fa signar una gran actuació, un cop més lluitant contra unes condicions de calor i humitat insuportables.

http://www.chengdu2019wpfg.com/uploads/pdf/Results_Book_Toughest_Competitior_Alive_(TCA).pdf

El nostre jubilat, l’incombustible Lluis Rosell va participar a diverses proves d’atletisme, emportant-se vàries medalles, com ja ens té acostumats. Al Decathlon va fer medalla d’or i amb unes marques boníssimes que demostren que no perd pistonada. Al salt de perxa va fer un altre or i aquí podeu consultar altres proves.

http://www.chengdu2019wpfg.com/uploads/pdf/Results_Book_Track_&_Field.pdf

Va arribar el torn del ciclisme en ruta. Es va dur a terme al mateix circuit que cada any acull la Copa del Mon de Triatló. L’organització va decidir retallar la cursa degut a la calor, quedant un només 30 kms. Això va significar una bogeria de cursa amb atacs des del km 0, una cursa molt dura i molt trencada des d’inici. Aquesta vegada Carlos Luis no va poder fer podium, escapant-se-li la escapada bona.

I després d’una setmana de competicions, de descansar poquíssim per animar al companys, de menjars irregulars, jet lag i en la que els atletes van passar baixons físics, problemes d’estómac, febres… arribava la prova reina dels Jocs, la Stair Race, pujada d’escales. Un edifici de 53 plantes, amb algunes d’elles dobles, que tenia espantat a tothom. Com ja és habitual va ser tot un èxit per Bombers de Barcelona amb medalla de bronze per Carlos Luis equipat de bomber i amb en Victor Dobaño aconseguint la doble corona d’or, tant equipat de bomber com “a pèl”.

http://www.chengdu2019wpfg.com/uploads/pdf/Results_Book_Stair_Race.pdf

I tancàvem les proves amb el triatló, en que participava Victor Dobaño. Una prova més que es veia retallada per la calor, passant de distància Olímpica a distància sprint, 500 m nedant, 20 km en bici i 5 km corrent. Un altre dia duríssim amb unes aigües a 32º, que el dia de les aigues obertes havien donat imatges duríssimes dels nedadors. En Víctor no va tenir rival a la seva cursa, va guanyar de carrer, fent una cursa impecable en els tres sectors i donant un or mes al medaller dels Bombers de Barcelona.

http://www.chengdu2019wpfg.com/uploads/pdf/Results_Book_Triathlon.pdf

I així acomiadàvem un dels millor Jocs que hem viscut, tant pel nivell d’implicació de la ciutat organitzadora, com pel bon tracte als participants, els muntatges més espectaculars que s’havien vist fins ara a uns Jocs i el ambient que vam tenir la sort de viure. 

Serveixin aquests records per engrescar-vos a posar en vermell les dates des propers WPFG. Seran del 30 juliol al 8 d’agost de 2021 a la ciutat de Rotterdam. Aneu pensant en quin esport us agradaria participar i tant de bo aconseguim anar un gran grup per conquerir la ciutat holandesa.

http://www.wpfgrotterdam2021.com/

Deixa un comentari