DE ROCÒDROM A LESVOS A GIMNÀS A ATENES

“Bombers Solidaris” juntament amb la ONG Educa-Aprèn-Esport / From Reus To Hellas van promoure durant l’any 2019 la recaptació de diners per a la construcció d’un rocòdrom a un gimnàs a l’illa de Lesvos (Grècia) on hi havia diversos camps de refugiats de persones migrades que arribaven travessant el mar en pasteres.

Es van aconseguir un total de 2087 euros en les diferents accions que es van dur a terme:
Gimcana solidària al parc de bombers de Montjuïc: 1557 euros
Repte Cursa de Bombers de Barcelona 2019: 530 euros

Finalment, durant el 2019 no es va poder viatjar a l’illa però el rocòdrom va ser construït per unes altres ONG’s.

Com ja sabem, degut a la crisi sòcio-sanitària del 2020 les fronteres dels països es van tancar i tots els projectes que teníem de continuar treballant amb aquestes persones van haver-se de posposar. Tot i això, al Juny vam fer un donatiu de 500 euros a l’entitat Zaporeak Proiektua, que ha alimentat els refugiats abans i durant la pandemia a mes de fer un “Mi Grano de Arena” on vam recollir 3415€ per aquesta fí.

Aquest 2021 les coses es van començar a moure de nou i la ONG Yoga and Sport With Refugees amb la que hem estat sempre en contacte ens va demanar ajuda per comprar material i equipar un nou gimnàs a Atenes, que és on estan movent a la majoria de persones refugiades dels campaments de les illes gregues

.És per aquest motiu que des de Bombers Solidaris s´ha decidit donar per a la compra d’aquests materials tots els diners que s’havien recaptat al 2019 per a la construcció del rocòdrom. A més hem afegit 1000 euros de les donacions del Teaming del 2020.Per tant, la suma total de diners entregats és de 2600 euros.

Volem agrair a totes les persones que durant aquests dos anys han fet les seves aportacions i amb aquestes imatges del material adquirit donem per tancat aquest projecte. Però segur que en sortiran de nous i seguirem col·laborant amb la tasca d’aquesta o d’altres ONG’s que són tant necessàries en l’ajuda del drama migratori que fa anys que es viu a Europa.

Deixa un comentari