Mànegues pel Clima, nou projecte de Bombers Solidaris

Aquest mes d’Abril arranquem un projecte nou de Bombers Solidaris.

Us presentem “Mànegues pel clima”, un projecte d’economia circular i col·laboratiu que iniciem juntament amb la Fundació Pau Costa.

Amb aquesta iniciativa volem donar altres usos a les mànegues punxades i en desús, que tot sovint van a parar a l’abocador, ja que són residus industrials difícils de reciclar.

En Marc Hurtado, bomber de Barcelona i la Natalia Valero, ambientòloga, van proposar aquest projecte al laboratori de creació ciutadana “Circular el tèxtil” i amb l’assessorament d’expertes en reciclatge tèxtil van dissenyar prototips de clauers, cinturons, moneders i arracades.

Des de Bombers Solidaris hem contactat amb un productor artesà local del barri del Poblenou, l’Àngel Belló, que pot produir els clauers i cinturons. Volem vendre els productes als parcs de Bombers de Barcelona i a l’Espai Bombers per col·laborar en el finançament del projecte “Ramats de Foc” de la Fundació Pau Costa, que col·labora amb els i les ramaderes que pasturen en extensiu en els boscos catalans.

“Ramats de Foc”, fomenta la presència de ramats en zones estratègiques designades pels Bombers per controlar el sotabosc i reduir d’aquesta manera, el risc d’incendis forestals i la intensitat d’aquests.
D’aquesta manera evites el despoblament rural i ajudes a tancar un cercle fent que els residus de mànegues continuïn tenint la funció d’extinció d’incendis per la que es van dissenyar.

ON ES PODEN COMPRAR ?

Els clauers tenen un cost de 5€ i els podeu trobar a tots els parcs de Bombers de la ciutat de Barcelona. En general us podran atendre, tot i que heu d’entendre que es un lloc de feina, no una botiga.

On segur que us podran atendre es a l’Espai Bombers, el museu del C/Lleida 30 en horari d’obertura d’aquest.

Si sou un col·lectiu que voleu col·laborar amb el projecte, o voleu fer una compra gran i no sou de Barcelona, escriviu a bomberssolidaris@gmail.com i mirem de gestionar com us els podem fer arribar.

Links:
https://www.paucostafoundation.org/ca/
www.ramatsdefoc.org/ca/
www.bomberssolidaris.org

Instagram:
@ramatsdefoc – https://www.instagram.com/ramatsdefoc/
@bomberssolidaris – https://www.instagram.com/bomberssolidaris/

Twitter:
@ramatsdefoc
@bombersolidaris

Deixa un comentari