— Espeleologia i espeleosocors

Introducció

Fa temps que ens rondava pel cap com podríem portar més enllà la nostre afició per les cordes, l’aigua i la foscor, aquella que mai ha vist el sol.

Es així com vam continuar a baixar metres i metres de corda, però cada vegada mirant l’entorn de manera diferent: què faríem aquí si un company prengués mal? Com tindríem que moure la llitera per pujar aquest pou?…

Després d’hores de xerrades, implicació, esforç i moltes pràctiques, vam decidir crear la Secció d’Espeleologia i Espeleosocors de la Associació Cultural i Esportiva de Bombers de Barcelona.

Al llarg de la història dins la nostre casa hem tingut grans professionals en espeleologia i espeleosocors, però el pas dels anys i la manca de relleu van fer que es perdés tot aquest esforç i motivació.

En aquesta grup no només compartim una de les millors feines del món, tenim la sort de gaudir i, al mateix temps, patir una de les activitats més extraordinàries que podem trobar, l’Espeleologia.

Amb la il·lusió d’allò que veus néixer i créixer, la dedicació i devoció que tenim per aquest esport, presentem aquesta secció d’espeleologia i el seu grup d’espeleosocors, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’espeleologia a bombers i d’ajudar a companys que, com nosaltres, gaudeixen dia a dia del món subterrani. Sempre hi ha un camí cap a la sortida.

 

Espeleologia i Espeleosocors ACE Bombers Barcelona

 

Los caminos siguen avanzando,
   sobre rocas y bajo árboles,
   por cuevas donde el sol no brilla,
   por arroyos que el mar no encuentran

                                     J. R. R. Tolkien, The Hobbit

Com fer-se soci?


Si vols fer-te soci contacta amb nosaltres expressant la teva voluntat de fer-te soci.

Demanem als nostres socis estar federats per poder participar de les activitats que portem a terme. Ho podreu fer, si voleu, a través de la secció, amb el següent enllaç:

Equip d'espeleosocors

 

Poc a poc, pràctica a pràctica, i gràcies a l’inversió en temps, planificació, material i empenta per part dels membres d’aquest equip va sorgir el grup d’espeleosocors, que té la capacitat operativa per participar en rescats de persones atrapades dins d’una cavitat. Una o dues vegades al mes es duen a terme pràctiques per continuar aprenent i optimitzant les tècniques d’espeleosocors.

L’espeleosocors està força estandaritzat gràcies a l’esforç dels francessos, que van uniformitzar les maniobres després de fer multitud d’assajos per trobar la manera més segura i eficaç de portar-les a terme. Gràcies a això, qualsevol grup, incloent el nostre, és capaç de participar conjuntament amb altres equips a maniobres de rescat i parlar el mateix idioma.

Contacte

  • Correu electrònic:

                      espeleosocors@acebomersbcn.cat

  • Telèfon

                  Aceña:         687874088

                  Quiñones:  683345047

Funcionament de la secció

 

Entre nosaltres ens comuniquem en persona o bé a través d’un grup de whatsapp de la secció.

Normalment un cop al mes organitzem una sortida d’espeleologia pels socis que estiguin federats. L’equip d’espeleosocors també porta a terme pràctiques de socors entre 1 i 2 vegades al mes.