XIII Neteja de fons marí del litoral Barceloní

“NETEJA DE FONS MARÍ – BARCELONA 28, 29 i 30 DE SETEMBRE 2021”

Entre els dies 28 i 30 de setembre s’ha realitzat la XIII Neteja del Fons Marí del Litoral Barceloní en 2ª edició. Organitzada pel Club Esportiu de La Guàrdia Urbana (CEGUB) amb col.laboració del centre Vanas Dive, Segur Artic, Burbujas Solidarias, FEDAS, FECDAS y ACE Bombers. Van participar en aquesta edició fins a 16 bussejadors de la Secció d’Activitats Subaquàtiques de l’ACE Bombers de Barcelona.

Cada dia es va respectar la mateixa mecànica. Quedàvem tots els bussejadors d’hora, es muntaven equips i es preparava el material, es dividien els grups de treball i es feia un briefing explicatiu amb les tasques i zones d’acció de cada grup. A continuació es transportava a cada grup al seu punt d’inici i la inmersió es feia durar una hora aproximada, ja que en ser poca profunditat es podia allargar. En acabar es feia un esmorzar comú i les fotos de rigor amb la brossa recollida.

El primer dia la jornada es va desenvolupar sense incidents. La mar plana i la bona visibilitat van permetre una bona feina. Per la nostra part, Joan, Emili, Nacho, Francesc i Herminio van treballar conjuntament a la zona de blocs semisumergits que hi ha just a costat de l´espigó del Gas en la Barceloneta. El grup més “veterà” de les tres jornades, com no podia ser d’una altra manera, va fer una feina impecable. Es va treure menys brossa de l’esperada, algo difícil de preveure, segurament degut  a l’últim temporal de llevant que patim la semana anterior.

El segon dia el nostre grup, format per Jose, David, Francesc, Andreu i David, van treballar la part dreta de l’espigó de la Mar Bella. Van trobar més brossa que el dia anterior i van fer una feina impecable. Fins i tot van trobar i poder treure tanques i taules de paddle d’entre les roques.

El tercer dia en Carlos, Àlvaro, Jaume, Samuel, Sebas i Carlos van treballar devant l’espigó de Bac de Roda i també van treure uns quants sacs plens. Va ser una inmersió sense molta dificultad però amb cert interés a nivell d’habilitats sota l’aigua i d’orientació i van veure fins i tot estrelles marines i sípies.

Els tres dies els bussejadors vam estar recolzats per l’embarcació de la Guardia Urbana, agents als espigons i més voluntaris que vetllaven per la nostra seguretat. També a nivell logístic vam disposar de la furgoneta de Bombers de Barcelona i l’inestimable suport del nostre Presi de la SAS.

Finalment, en aquest tres dies s’han tret aproximadament 1000 kgs de brossa submarina. Principalment s’han tret llaunes, fils i hams de pescar i moltes tovalloletes higièniques de la gent que les llença al wc.  Tan important és la tona de brossa treta del mar, com l’acció de concienciació a la ciutadania.

Un gran agraÏment a tots els que ho han fet possible. Esperem continuar amb aquesta iniciativa cada temporada fins que arribi el dia somiat en que no sigui necessària.

Autor: Carlos Luís

MÉS IMATGES DE L’ESDEVENIMENT (Cliqueu aquí)

 

Deixa un comentari