Buceo en las Formigues

El passat Dimecres 22 de Juny es va realitzar la sortida mensual de la secció d’activitats subaquàtiques. En aquesta ocasió es va dur a terme a Palamós amb una immersió a “Les Illes Formigues” i en ens vam ajuntar 14 components de la secció.

Aquest cop la’activitat estava portada a terme per l’empresa H2O Diving Center que té la seu al Port de Palamós. Pels que no havíem bucejat amb ells, vam treure bones sensacions. Disposen d’unes instal·lacions molt correctes i una embarcació per fins a un màxim de 30 bucejadors. 

FOTO DE LA RUTA

La ruta prevista començava realitzant el descens pel cap d’una bolla. Agafant rumb sudest baixem per una canal ample. Sempre amb referència esquerre anirem baixant fins fer terra tocant gairebé els 20m negatius. Una mica més endavant trobem uns blocs a dreta on vam poder veure un gran congre amagat entre les seves esquerdes. 

Alguna petita escorpora i altre congre més petit van deixar-se veure per aquella zona. 

La ruta segueix constantment amb referència esquerre i tenim la opció de picar a gairebé -30m o anar navegant a mitja alçada i buscar els animalons que l’esperó ens ofereix amagats entre els seus forats. Si anem amb aire, haurem de vigilar no anar tocant fons tota la ruta o entrarem en parades obligatòries de descompressió, doncs és bastant mantingut. 

Un cop arribem al final de l’espero prenem rumb oest per anar a retrobar-nos amb el cap de la bolla; on còmodament farem la nostra parada de seguretat i retornarem a l’embarcació. 

Com no, vam rematar el dia amb un dinaret en colla. El restaurant Ca l’Amadeu va ser el lloc que vam escollir i que estava just al costat del centre de buceig. 

Allà ens van atendre dues noietes molts joves i simpàtiques que ens van oferir un dinar molt més que decent per un raonable preu de 16€ per cap amb tot inclòs.

Riures i xerinola van ser els protagonistes de la sortida.  Ja esperem impacients la propera sortida al Juliol!!!

Autor: Albert Villafañé

MAS IMAGENES DE LA SALIDA (clicar aquí)

Deixa un comentari