Buceo en L´Escala

El dia 6 de setembre tocava una altre sortida de la SAS aquesta vegada a l’Escala. Per a mi la primera que feia amb la secció.

En principi s’havia de realitzar la immersió a la cova de la viuda, n’havia sentit a parlar molt bé i amb tot el respecte que s’hi ha de tenir, em feia Il·lusió iniciar-me al busseig en coves. Vam trobar-nos al port de la Clota, davant del centre Dive paradis, gent que feia temps que no ens veiem, que no ens esperàvem, referents de la brigada, novells, tots plegats per passar aquell dia de busseig. Però una tramuntana moderada i un mar arrissat feien perillar la jornada. Ja d’entrada es va descartar la sortida a les coves, però faltava trobar una bona alternativa. El retard del vaixell i la reserva per anar a dinar a les tres de la tarda varen ser factors decisius perquè al final s’obtés per anar a fer una immersió senzilla i no massa lluny, a Montgó, a la Punta del Xeric. Després d’una agitada navegació, ens ficàvem a l’aigua. Vam baixar buscant els 5-8 metres i seguint la paret de l’esquerra havíem d’arribar a un escaló que baixava a uns 18 metres per passar per sota un arc doble i seguir una mica més a veure si veiem algun banc de peixos.

A mi em va tocar fer equip amb en Narcís, l’Hernaiz i la seva filla Janira. Vam anar bé, també vam trobar una esquerda a l’esquerra bastant llarga, on els més agosarats varen passar per dins. La tornada pel mateix lloc, fins a acabar amb al voltant d’una hora d’immersió. Com es deia al barco, varem “salvar el dia”!

Com no podia ser d’altre manera la jornada s’havia de rubricar amb un bon àpat, a corre-cuita, perquè no ens tanquessin el restaurant vam anar tots a dinar a Ca la Chari, ens vam poder explicar tot el que no ens havíem dit a sota aigua, i escoltar algun acudit del cambrer. Passades les cinc ens aixecàvem de taula.

Personalment vaig disfrutar d’una bona vetllada, potser hagués estat millor anar a les coves, però vam salvar el dia, vam bussejar i vam gaudir de bona companyia. Ara toca esperar per la propera!! Sardinada i festa grossa, esperem que aquesta vegada el temps ens acompanyi!!!

Autor: Albert Roca

MAS IMAGENES DE LA SALIDA (clicar aquí)

Deixa un comentari