Curs d´apnea maig 2018 – Llavaneres i L´Estartit

LLAVANERES

El passat 2 y 3 de maig un grup de 10 amfibis van anar a fer un curs d’apnea a Llavaneres dirigit per la Mara Torrealba. 
Durant els 2 dies que va durar el curs és van aprendre fonaments teòrics de tot el referent a l’apnea a una aula del centre de busseig que ens portava al mar a la tarda. 
A mig mati anavem a la piscina municipal i alla es van realitzar sessions d’estiraments , tècniques de relaxació, control de la respiració exercitant el diafragma, apneas estaticas despres de la relaxacio on tots ens vem sorprendre de la nostra capacitat ja que algun va superar els 4 minuts… técnica d´apnea dinámica aprenent a aletejar d’una forma óptima,  etc…
El primer día vem dinar en 10 minuts i corrents al aigua a per les primeres incursions en profunditat 
On la majoria va arribar a els 15 m que marcava la boia més profunda del  cap per el que baixàvem. Tret d’algun problema amb la compensació i algun valent que casi es queda tieso per ficarse al aigua sense caputxa amb un neoprè 5/3 mm va dar una bona iniciació…
El segon dia vem dinar en més temps… el que aparentment es mes saludable però el fet de demanar 13 pizzes i preveure que en sobraría va fer que més d´un mengessim més del normal i això si que va passar factura a l´aigua. Algun va aprofitar per practicar la relaxació amb alguna que altra apnea involuntaria després de dinar a la mateixa cadira i altres bomba de humo a la furgo.
I aqui si que el segon dia de barco es va veure la capacitat de arribar a 18 metres de profunditat de gairebé tot el grup… Durant les baixades es podia apreciar els diferents ingredients de les  pizzes que havíem demanat  un parell de horetes avans ja que la corrent es va encarregar de repartir be entre tots el que a un li sobrava al estomac. 
A la tornada al centre va haver algú que va preferir gaudir de les vistes en solitari mantenint la concentració i esforçantse per no treure també tot el dinar.
En resum un curs molt recomanable i un grup molt chulo amb el que es fácil i agradable compartir experiències.  

Autor: Luis Bara                                                               

       MAS IMAGENES DEL CURSO (CLICAR AQUÍ)  

L´ESTARTIT

Dia 1: 15 de Maig

Estàvem citats a les 9:30h a l’Estartit un equip format pel:

Roger Borredà, Marc Andreu, Joan Urbano, Santi Montoliu, Marc Cornella i la nostra monitora la Mara Torrealba, per iniciar el curs d’apnea començant  per la teoria i “papeleos varios”. Després de 2 hores de pallissa teòrica vam anar cap a l’Escala a fer les pràctiques de piscina i anar entrant en matèria.

Un cop a la piscina ja es veia qui tenia idea del tema apnea i qui li sonava tot a xino, només fent un cop d’ull al material que portava cadascú.

Vam començar a fer estiraments i la Mara, ens va ensenyar els diferents tipus de respiracions que faríem servir d’ara en endavant. Vam practicar apnea estàtica i després d’uns quants exercicis amb crono vam plegar de la piscina i ens vam dirigir al mar. Les pràctiques de mar les faríem al Parc Natural del Montgrí.

Mentre la Mara anava a buscar la barca , nosaltres ens preparàvem amb tot el material. Vam tenir sort i vam agafar un dia assolellat, sense vent  i amb bona mar. Un cop vam arribar amb la barca a una zona poc profunda vam començar a muntar tot el tinglado, un parell de boies amb els seus respectius ploms i a iniciar els exercicis que ens anava dient la monitora. En les primeres baixades ja va quedar clar qui era el més paquet de tots, Marc Andreu amb diferència, i qui anava sovint a fer pesca submarina, el Marc Cornella, els altres ens defensàvem com podíem. Després d’una estona fent els exercicis i passant fred ja que l’aigua estava a 15 graus vam reprendre el  camí de tornada. De tornada ens vam trobar una gran sorpresa surant pel mar, ens vam apropar i vam veure un peix lluna de grans dimensions sortint a prendre el sol a la superfície. Vam  intentar nedar amb el gran “mola mola” que sembla que no nedi gaire ràpid  però al apropant-se una mica vam veure que no l’enxampàvem ni de broma.

Al tornar una dutxeta d’aigua calenta i a jalar una mica acompanyat d’unes cervesetes. Vam acabar sobre les cinc de la tarda i després de tot el dia ja estàvem una mica cansats. A descansar i al dia següent mes.

Dia 2: 16 de maig

El segon dia vam quedar de començar directament per la piscina, després mar i per finalitzar un petit examen per saber si havíem après alguna cosa.

A la piscina ens tocava fer apnea dinàmica i alguns exercicis de rescat. Després de fer unes quantes piscines en apnea i d’anar veient qui era el que feia mes recorregut vam practicar el rescat d’un apneista. Es tractava d’una maniobra senzilla on un apneista patia un problema dins l’aigua i el company de seguretat el rescatava i el pujava a superfície. Alguns ho van entendre a la primera però el Urbano i el Borreda no s’enteraven de la pel·lícula  i pretenien fer el rescat començant els dos fent apnea. Total que volien morir els dos ofegats…

Després vam anar al mar, havíem dit d’anar a les Medes, el dia no era tan bo com l’anterior perquè el mar estava una mica mogut però anàvem molt motivats. Vam anar a la cova del dofí i com hi havia mala mar ens vam anar a un altre lloc una mica mes refugiats . Vam muntar el tinglado de les boies de nou i vam posar en pràctica els exercicis realitzats a la piscina.  Durant el transcurs de les pràctiques alguns van veure algun mero i alguna tonyina i al tornar cap al port vam tornar a veure un altre peix lluna. Després de la dutxeta calenta tocava anar a l’aula a fer l’examen però amb l’ajuda de tots ens va sortir un aprovat  notable . Vam fer una foto de grup i a menjar una mica que estàvem afamats. Despres cadascú cap al seu cau.

La valoració global del curs per part de tots ha sigut prou bona, ens ho vam passar molt be i vam gaudir d’un parell de dies al Empordà en bona companyia.

Autor: Marc Andreu

MAS IMAGENES DEL CURSO (CLICAR AQUÍ)

Deixa un comentari