NETEJA DEL FONS MARÍ BARCELONÍ

Enguay el SAS Bombers ha participat en la XVI Neteja de Fons Marí, organitzada pel CEGUB (Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona) i el centre de busseig Vanas Dive.

Durant els dies 27 i 28 de setembre, ens hem reunit 10 integrants de la secció, per col·laborar amb altres voluntaris del CEGUB per recollir brossa del litoral barceloní.

Amb les primeres llums de l’alba, ens vam trobar al centre de submarinisme per preparar tot el material per a la realització de la jornada.

En 4×4, ens vam desplaçar fins a l’espigó que es troba entre les platges de la Barceloneta i Sant Miquel. Un cop allà, vam dividir-nos en dos grups; un de tres submarinistes començant per l’esquerra i un altre de dos per la dreta, fins a trobar-nos a mig camí, on els cinc vam tornar per la dreta de l’espigó.

Paral·lelament, dos grups de 5 voluntaris del CEGUB, van netejar els espigons del Gas i del Bogatell, assistits també per voluntaris en paddle surf i agents de la guàrdia urbana en una embarcació, que s’encarregaven de recollir les bosses plenes de deixalles.

Un cop de retorn al centre, ens esperava un bon esmorzar amb entrepans i refrescos. A més d’un obsequi per part del CEGUB, una samarreta commemorativa de l’esdeveniment i una power bank.

Aquesta edició va revelar una sorpresa inesperada i esperançadora. Malgrat les expectatives de trobar una quantitat significativa de brossa en el fons marí, els participants ens vam sorprendre gratament de no trobar-ne tanta com esperavem. Aquesta és una gran senyal de l’impacte positiu que la consciència ambiental i les accions de neteja tenen en la protecció del medi ambient marí.

Les condicions meteorològiques favorables, la mar en calma i la temperatura agradable de l’aigua van afegir un toc de satisfacció a aquestes jornades.

A més, vam poder gaudir de la diversitat marina que prospera en aquesta zona, gràcies a les accions de conservació com aquesta, on vam veure pops i anèmones, entre d’altres espècies.

En acabar les dues jornades, es va recollir un total de 200 kg per jornada. Aquestes xifres són només una petita mostra de l’impacte positiu que la XVI Neteja de Fons Marí ha tingut al llarg dels anys. En el transcurs de les seves 16 edicions, aquest esdeveniment ha aconseguit una gesta notament admirable: la recollida d’unes 13 tones de brossa. Aquesta xifra monumental no només reflecteix l’èxit continuat d’aquest esdeveniment, sinó també l’urgència de les accions de conservació en un món cada vegada més conscient de la necessitat de protegir els nostres oceans. Amb cada nou esforç i cada quilogram recollit, la XVI Neteja de Fons Marí demostra que l’esperança i el canvi són possibles quan la comunitat s’uneix per a una causa comuna.

Els membres de la SAS Bombers, agraeix el suport del CEGUB, Vanas Dive i la resta de voluntaris, que van aconseguir una neteja exhaustiva del fons marí del litoral barceloní. Aquest esdeveniment no només ha contribuït a la preservació de l’entorn marí i la vida submarina, sinó que també és un exemple de la importància de la col·laboració entre entitats en la protecció del medi ambient.

Enlace con galería de imágenes: CLICAR AQUI

Autor: Albert Manso

Deixa un comentari