Sant Joan de Deu en las Islas Medas

INMERSIÓ DE CELEBRACIÓ DEL PATRÓ DE BOMBERS BARCELONA 2017

L´Estartit, 10 del matí, centre d’immersió  CALYPSO. Sorprenentment, gairebé tothom és puntual. Quina motivació!!

Segurament la pressió de Sant Joan de Déu fa que es produeixi aquesta sorpresa en forma de puntualitat.

Ens reunim tot un mostrari ben divers de bombers veterans, no tant veterans, “novatos” de l’aigua, experts més que reconeguts, alguns “ranas” de la elit subaquàtica del SPEIS, i a més a més,  gaudim de la inestimable companyia d’amigues i amics de fora de l’àmbit bomberil, i fins i tot un enèrgic i juganer gos.

Un cop definits els grups en funció de l’experiència i de la formació ,el patró amb el seu perfecte domini de la llengua, ens guia fins els vestuaris més amplis i diàfans de la zona per poder-nos equipar abans d’embarcar.

Tot seguit, havent comprovat i muntat l’equip, embarquem al vaixell. Ningú es queda a terra, ni tan sols el gos, que més tard deixarà un record en forma de segona pell a l’equip de més d’un submarinista.

Després del briefing, on el patró ens explica el recorregut de la immersió, i ens diu on trobarem el preuat dofí, que en tres ocasions ha estat robat; saltem a l’aigua, tastem la baixa temperatura  i sense pensar-hi més comencem el descens cap al fons marí.

La visibilitat no és tant bona com voldríem, tot i així podem fotografiar algun mero, algun congre, i algun banc de peixos que hagués quedat boníssim afegit a la paella del dinar.

Al cap de mitja hora d’immerssió, els 13 graus de temperatura comencen a notar-se en els nostres cossos. Sobretot els que no portem tratge sec (Miguelitos!). Tot i així aprofitem la immersió fins al final, ja que l’entorn i la ocasió s’ho val. Alguns descobrim nous llocs, altres noves profunditats i també que el Gran Dofí, que dóna nom a la cova, no és de la mida que molts esperàvem, tot i ser el més simpàtic que vam trobar!

Després d’una hora d’immerssió en les gèlides aigües de Març a la Costa Brava, sortim per gaudir del sol radiant i recuper-nos d’aquella temperatura perduda.

Per arrodonir el dia només ens queda fer la obligada cervesa i un bon àpat en companyia d’aquesta  gran família.

La decepcionant paella que ens ofereixen al Restaurant Kontiki de l’Estartit, fa que ens agafem amb moltes més ganes, il·lusió i bones expectatives el Concurs de paelles de la celebració del dia del Patró al Parc de Montjuic.

Salut i bon patró!                                                       

Autores: Jaume Domínguez y Rubèn Donald

MAS IMAGENES DE LA SALIDA (clicar aquí)

Deixa un comentari