Calendari solidari 2020

Un any més la secció de Fotografia i Viatges de la ACE ha participat en el calendari solidari 2020 que, juntament amb Bombers de la Generalitat i Bombers d’Andorra, conforma el projecte Bombers amb Causa. Ja el podeu comprar a qualsevol dels parcs demanant a la gent responsable del Merchandasing ACE.

D’on surt aquest calendari? Fa 9 anys, l’Arnau, el David i l’Òscar, voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, van engegar aquest projecte, un calendari solidari per recaptar fons per a la recerca en malalties infantils.

El projecte s’ha fet gran. S’hi han sumat altres cossos de bombers, fotògrafs/es, il·lustradors/es, empreses, mitjans de comunicació, curses, iniciatives, associacions… i aglutina centenars de persones amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants en risc d’exclusió. Un calendari que compta amb la peça indispensable de nens i nenes que han decidit formar part d’aquesta iniciativa, juntament amb la implicació de les seves famílies.

El calendari Bombers amb causa 2020 ha aplegat nens i nenes atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, amb bombers i bomberes de parcs d’arreu de Catalunya amb els vehicles de bombers com a fil conductor.

Gràcies també a la implicació dels Bombers de la Generalitat de CatalunyaBombers de BarcelonaBombers d’Andorra i, per primera vegada, Pompièrs d’Aran, els infants i professionals de la fotografia han compartit 13 jornades especials que han tingut d’escenari indrets com Andorra, Barcelona, Gironella, La Seu d’Urgell, Lleida, Llers, Olot, Santa Maria de Palautordera, Tremp, Vielha i Vilanova i la Geltrú.

Els fons recaptats en les primeres edicions van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució. A partir del calendari 2018, a la beca per a recerca se li suma una partida que va a projectes socials d’atenció a la infància en risc atesa a centres Sant Joan de Déu de Catalunya.

A dia d’avui, Bombers amb causa ha permès recaptar 434.691€.

Fotògrafes i fotògrafs amb causa 2020

A banda del treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu en la coordinació i la producció del calendari, el projecte compta des del primer moment amb la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de professionals de la fotografia i la il·lustració que ens permeten oferir un producte de qualitat. De reconegut prestigi professional, han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies i dibuixos.

Enguany, noms com Maricel Blanch, Xavier Bertral, Sara Cabarrocas, Dolors Clotet, Ariadna Creus, Leo Delshams, Santi Iglesias, Elisabeth Magre, Gorka Martínez, Anna Mas, Alfons Rodríguez, Glòria Sànchez o Pere Tordera han col·laborat, de manera voluntària, en captar aquestes instantànies i sumant-se així a la causa. A més, l’estudi de creació Malmesos ha col·laborat en el disseny i els adhesius per decorar el calendari incloent-hi una col·lecció de stickers.

Sumant col·laboracions, fent més gran el projecte

Cada any s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l’edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda, i Bon Preu, que també distribueix el calendari als seus supermercats. Uns distribuïdors als que també s’ha de sumar les botigues locals, fires d’arreu del territori, i els mateixos parcs de bombers que es converteixen en punts de venda.

A més, noves accions de caràcter esportiu estan augmentant la dimensió solidària del calendari. Una d’elles és la realització de la tercera edició de la Cursa Vertical de Montserrat el 28 de març de 2020 i de la quarta edició de la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa de Cercs el 2 i 3 de maig de 2020. Fins ara, totes dues amb molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.

Deixa un comentari