Crònica de la V Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona

El passat diumenge 16 de juny la secció de Natació de l’ACE va organitzar la V Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona. Aquest any la Milla va dirigida a l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries. Les atàxies són malalties molt greus, altament incapacitants i de difícil diagnòstic amb la característica comuna de la descoordinació en el moviment, la pèrdua d’equilibri, la dificultat a la parla, la debilitat muscular i moltes altres afectacions associades. Són malalties genètiques, neurodegeneratives i de baixa prevalença per la qual cosa se les engloba dins de les anomenades Malalties Minoritàries. Segons el tipus d’atàxia que es pateixi, la malaltia es desenvolupa a la infantesa, l’adolescència o l’edat adulta.

Abans de la sortida el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, juntament amb els creadors de la Milla els bombers Emili Roura i l’Aleix Elias, va fer entrega del taló a Isaac Lamela, president de l’Associació. El taló que es va entregar va ser de 9.169 euros aconseguits gràcies als 800 nedadors i als nombrosos col·laboradors que van fer possible aquesta cinquena edició de la Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona.

Aquest any, com a novetat hi va haver una nova distància a recòrrer, les 3 milles nàutiques, que s’afegia a la mitja, una i dues milles de cada any. Primer va tenir lloc la sortida de les 3 milles nàutiques (5.556 metres) amb 3 voltes al circuit gran. Aquesta nova distància va tenir molt èxit i va exhaurir les inscripcions en pocs dies.

Seguidament es va donar la sortida a les 2 milles nàutiques amb dues voltes al circuit gran, 5 minuts més tard van sortir els nedadors de la milla amb una volta al circuit gran, i a les 10:20 van sortir els nedadors de la mitja milla, una volta al circuit petit.

Un cop acabada la travessa i com cada any es va fer el sorteig d’experiències i materials gràcies als patrocinadors.

Des de l’organització donem les gràcies a tots els col·laboradors, voluntàris i participants que amb el seu temps i esforç, han fet possible que aquesta cursa sigui 100% Solidària.

Si voleu que seguim amb una altra edició de la Milla Nàutica Solidària us animen que participeu en el nostre Teaming de Bombers Solidaris, és només 1€ al mes, entre tots podrem. Cliqueu damunt el logo per a més informació. 

Teaming

Podeu consultar les fotografies fetes gràcies a Manel Gallart (@mgallartpablo), Jordi Gaiteiro (@gaiterophoto) i Jordi Vilas (@jordivilas). Si les penjeu a les vostres xarxes socials recordeu utilitzar el hastag #VmillaBombersBCN  i etiquetar als nostres fotògrafs col·laboradors.

galeria-caballo
galeria-gaitero
galeria-vilas

Deixa un comentari