Ferranelles. Medes 8/2023

Aquesta vegada  la sortida mensual d’agost ha estat a les  Illes Medes, concretament a Ferranelles.

És un dia assolellat, amb bona mar,  perfecte per realitzar la immersió.

El grup està format per: Barquet, Unai, Pol, Sebas, Paco, Toni, Josemi, Janira, Oscar, Pedro, Toni Mas, Raül, Francesc  i Jordi.

 

Iniciem el dia a les 10:00 h. El punt de trobada és el centre Calypso de l’Estartit, on ens esperen per entregar la documentació i ens proporcionen el material per fer la immersió.

A continuació ens dirigim a peu cap el Port de l’Estartit, on ens esperen amb el material per canviar-nos i ens recullen amb l’embarcació que ens aproparà a la zona d’immersió.

Paco se’n adona que s’ha oblidat els escarpins i per sort, pensa en fer servir les crocks per substituir-les. Coses que s’aprenen als viatges de busseig. A la Graciosa, els guies del centre de busseig ho feien sempre.

Abans de pujar, fem un breafing on es creen els grups equilibrant l’experiència  amb els novells per tal de que la seguretat estigui garantida.

Els responsables del centre ens indiquen les particularitats de la zona i ens aconsellen la ruta a seguir.

Un cop equipats i havent repassat els últims detalls, iniciem la immersió. En els primers metres comencem a veure bancs de peixos: seitons, sards, salpes, algun espetó i una àguila de mar creuant la nostre trajectòria. Continuem avançant en profunditat i seguim la ruta acordada. Es fan destacar diversos meros de gran tamany. A les zones menys profundes també es divisa algun nudibranqui.

Galeria fotos

Finalitzat el temps d’immersió estipulat, iniciem  l’ascensió realitzant la parada de seguretat  reglamentària i pugem a l’embarcació, on ens traiem els equips.

Iniciem la tornada cap el port, on ens esperen per recollir el material utilitzat, per tal de retornar-lo al centre.

Un cop netejat el material, la majoria dels integrants de la jornada i alguns acompanyants ens quedem a gaudir d’un bon àpat al restaurant.

Ha estat una gran jornada. Acompanyat de noves experiències i bona companyia.

Fins la propera!

Vídeo Medes 8/2023

POL CANUDAS

Deixa un comentari