Neteja fons marí

8:15h del matí. És el segon dia dels dos previstos per continuar amb la neteja del fons marí. Es preveu molt bon estat de la mar amb bona visibilitat i el sol surt amb força. La temperatura també és agradable. Avui som dos bombers d’un total de quatre que aquest any hem col·laborat amb els companys del CeGub. En total 30 voluntaris amb ganes de sentir-nos útils i satisfets per participar en la neteja del medi que ens és tan estimat i necessari, el mar.

,

Comencem la jornada amb el muntatge d’equips al centre “Vanas Dive”, que un any més ha col·laborat en aquesta neteja amb les seves instal·lacions i gestió de les immersions. Seguidament realitzem un brieffing de l’immersió i organització de la neteja. Ens dividim en tres grups els disset voluntaris d’avui, els quals ens encarregarem de les zones “Bogatell”, “Mar Bella” i “Bac de Roda”…ja estem desitjant anar a l’aigua! Carreguem els equips als vehicles i cap a la platja, no sense abans, agafar cadascú de nosaltres un parell de sacs que utilitzarem per omplir de residus.

S’inicia la immersió i com es preveia, la visibilitat es genial al igual que la temperatura de l’aigua. M’ha tocat la zona de les plataformes, que son dos estructures de formigó d’aproximadament 20m x 6m i que es troben a 9 metres de profunditat. Principalment traiem tovalloletes, compreses i tot allò que es llença de manera incorrecta al WC i que no pensem on anirà a parar i el mal que farà, sinó que simplement desapareix al tirar de la cisterna.

Omplim els dos sacs que portem ràpidament de la quantitat de tovalloletes que n´hi ha, però no hi ha problema, tenim sacs de reserva i cadascú de l’equip omplim entre 4 o 5 sacs. Aquests sacs es traslladen, mitjançant un globus de reflotament, a superficie on tenim una embarcació dels companys de la Guàrdia Urbana que s’encarreguen de recollir-los per embarcar-los i posteriorment portar-los a la platja.

Portem 53 minuts d’immersió. L’equip treballem organitzadament i amb ganes, ja és evident la diferència de quan hem començat la feina en la “reduïda” superfície de sorra, que esta quedant neta.

Personalment, la meva sensació es estranya. Per una part estic content de estar realitzant aquesta petita aportació al fons marí, però per altra banda, m’entristeix veure com, en termes generals, no respectem gens la naturalesa ni tenim consideració amb el medi ambient…amb lo senzill que seria evitar gran part d’aquesta situació!

També trobem envasos de plàstic, llaunes, envoltoris de plàstic de petites dimensions enganxats a la fauna i flora marina… En total, en els dos dies vam aconseguir deixar el mar amb 980 Kg menys de residus. Bona feina companys!!!

Als 57 minuts ja gairebé tot l’equip rondem els 50 bars, per lo que es decideix donada per finalitzada la tasca. Fem recompte a superfície e iniciem el retorn a la platja.

Arribada al centre, dessalar equip, dutxeta amb la mànega i a esmorçar!!! els organitzadors tenen preparats un entrepans i un pica-pica que no esta gens malament. Avui, per desgracia, no esta present un dels patrocinadors que va estar ahir (blanc pescador) però l’aquarius i les coca-colas ja ens fan la funció.

En resum, un matí ben aprofitat realitzant una bona tasca amb gent molt maca. Ja tinc ganes que arribi la propera edició per repetir.

Autor: David Pérez

MES IMATGES DE L´ESVENTO (Clicar aquí)

Deixa un comentari