Premis II Concurs de Narrativa ACE Bombers

El passat dia 9 de juny es van entregar els premis del II Concurs de Narrativa Curta ACE Bombers de Barcelona.
Els guanyadors van ser l’Adrià Mesalles amb Obrir porta, auxili bomber. En segon lloc, en Quim Galindo amb Un apagón de cine. I el tercer va estar Raul Perez amb La noche soñada. El premi especial al relat més divertit va ser pel Jaume Batlle amb El literat.


AQUÍ podeu llegir els relats d’enguany. Són pocs però tots tenen un nivell molt bo, com va constatar el jurat format per Victor Dobaño, Fran González i Josep Barjuan.


BLANCO es una bonica història amb una temàtica que ens porta al límit a tots els bombers i que fa molta falta abordar amb els temps que estem vivint. Al igual que Bombero en tiempos difíciles, que també tracta, amb molt bon gust, una temàtica dura i d’actualitat.

Obri porta, auxili bomber és una brillant fantasia potser derivada dels pensaments més foscos que tenim els bombers en certs moments d’entrar a una vivenda. I també producte de les pors o inseguretats que patim, La noche soñada.


La Catedral, un relat amb fort aroma a veterania que a molts us transportarà a la vostra primera guàrdia a bombers. I si voleu continuar amb una positiva nostàlgia bomberil poder llegir Records, una emotiva història alhora homenatge als parcs i la ciutat de Barcelona.


Un apagón de cine ens presenta una divertida anècdota amb un toc cinèfil que també us traslladarà al com eren les coses fa ja alguna dècada.

Equilibri emocional us pararà el cor portant-vos a un moment molt temut de l’oposició. El literat, a més de ser divertit, ens connecta amb una fantasia sovint molt necessària. I a Eduard veiem una divertida masterclass de com actuar davant del foc.


Gràcies a tots els que heu fet possible aquest concurs, especialment als escriptors. Llegiu-los i gaudi-los, valen molt la pena. Fins la propera edició!

Deixa un comentari